Påsklämmor…

Jag har länge klagat på bristen på påsklämmor. Det har funnits max 5st i lådan den senaste tiden och det är ju konstigt med tanke på att vi köpte två påsar med sådana på ikea…dvs 60st.

I söndags rensade jag skafferiet och kylskåpet; plötsligt hade vi jättemånga påsklämmor! Igår rensade jag ur frysen och jag tror att jag har hittat de bortsprungna klämmorna 😀

image

Det kanske är bra att städa ibland…

Skolval 2016

Det känns konstigt att vår lilla Molly ska börja i skolan till hösten… Jag har just valt 3 olika skolor, och hoppas att hon får en plats i Novas skola (vårt förstahandsval). Moa och Nova går redan i olika skolor och efter jul byter Moa till en annan skola.
Så, om jag får som jag vill, får Molly en plats på samma skola som Nova.

Moa byter till Kunskapsskolan i januari, efter eget önskemål, så nu blir det buss till och från skolan. Hon har stått i kö länge och det blev äntligen en ledig plats! Jag har ingen riktig koll på hur det funkar på Kunskapsskolan, men vi ska ha utvecklingssamtal (eller mer välkomstsamtal) under första veckan på terminen och hoppas på att bli lite klokare då :-)

Granen står så grön och grann i stugan…

Julgranen har sedan många år varit barnens projekt. Jag har köpt ljusslingor, glitter och tjusigt pynt (?) men själva påklädandet har jag (motvilligt) överlämnat till barnen. Allt pynt från förskolans julpysselkvällar (sen 10 år) hänger också i granen.

I år roar Molly sig med att möblera om julgranen ett par gånger/vecka. Hon rensar granen på pynt och hänger upp det igen. Jag klagar inte, det är jättebra att hon underhåller sig själv. Jag har sedan länge gett upp tanken på att ”designa” granen själv.

Vsst är det charmigt med allt pynt på ena sidan/vissa grenar?
(ja, plastgran. Praktiskt)

image

Lyckat kalas!

image

Med en saftfontän, rosa cupcakes och snöflingekakor så blev det ett väldigt lyckat kalas. Molly var mycket nöjd och hennes 6 kompisar verkade också glada. Moa och Nova hade utsett sig själva till lekledare, så jag och Jonas satt mest och pratade med två föräldrar som stannade kvar.

Före kalaset:

image
Efter kalaset:

image
När den sista kompisen hade gått hem, så ville hon att kalaset skulle fortsätta. Men så satte hon sig intill mig och det tog knappt 30 minuter innan hon hade somnat…

Uh. Barnkalas.

Imorgon ska Molly ha sitt 5-årskalas.
Hennes första kalas och vårt sista första kalas.
Om ni förstår (inga fler barn här).

Vi har ägnat förmiddagen åt att inhandla tallrikar, glas, servetter och annat nödvändigt; allt enligt Mollys önskemål.
För hon fick välja själv.
Och jag tröttnade efter 20 minuter.

Barbietallrikar, Sofia den första-servetter, fjärilshattar…sen jag gav upp. ”Välj det du vill ha” mumlade jag och Molly sprang omkring och plockade glatt det hon ville ha i affären. Här kör vi inget tema; det blir en blandning av allt (foton imorgon).
Det är en enorm skillnad från det första kalaset för en himla massa år sen; när man var tvungen att bestämma allt från tallrikar och glas till lekar och godispåsar. Nu är man mer avslappnad, man låter födelsedagsbarnet styra mer och de äldre syskonen vill planera alla lekar. Himla bra!

Struligt!

Mitt webbhotell (one.com) är verkligen skitkasst och sämst i hela universum. Det är tråkigt att försöka blogga när man inte ens kan logga in… Idag gick det dock och Hejhej, här är jag! Å andra sidan har jag inget att förtälja så jag får väl försöka återkomma en annan dag. Om det går.

(Ja, jag ska flytta bloggen till ett annat webbhotell)

Klurigt

Någon på mitt arbete öppnar alltid tetran på fel sida…vilket gör att den alltid går sönder och att man alltid spiller ut grädde när man ska hälla. Personen brukar även klaga på att paketen är så svåra att öppna. Jag brukar visa ”tricket” för att öppna utan spill, men det är tydligen ganska klurigt.

image

Kvällspass är sega

Idag arbetar jag mellan 16-21.
Det är fruktansvärt segt.
Alla pensionärer är lugna idag (tack vare det gråa höstvädret?) och det gör ju att kvällen känns oändligt mycket längre, för inget händer.
Å andra sidan är väl det bra…men tråkigt.
Jag föredrar att jobba på dagen, när alla är vakna.
image

Dagens väder…

570 kr…

image
Nu har allas kalufser sprayats och kammats.
Det gick åt 3 förpackningar.
Helvetesjävlalusäckel.

Om nu alla andra föräldrar kan inspektera sina ungars huvuden så hade det varit bra.
För det blir dyrt att köpa sånt här hela tiden….